La base de la Comissió per a l'escola inclusiva és la d'una escola per a tots.

Informació

Objectius de la comissió:

La nostra tasca és la d'informar i sensibilitzar sobre les Necesitats Educatives Especials així com la de vetllar per l'inclusió de tot l'alumnat a l'escola.

Una escola que dissenya una educació a la mida dels seus alumnes, segons les seves necessitats i possibilitats, que elimina les barreres i afavoreix la igualtat d’oportunitats i que prepara per a la vida en una futura societat plural, respectuosa, solidaria, tolerant i sensibilitzada ver la diversitat.

Aquesta Comissió neix d’un grup de pares i mares amb fills que tenen NEE (Necesitats Educatives Especials) amb el propòsit de ser un punt de referencia e informació per a totes les families que estiguin interessades en temes d'inclusió.

Creiem que és fonamental la coordinació de les famílies així com la interacció amb l'escola en els casos en que la inclusió és necessària.

Estem en contacte constant amb les altres escoles del districte de Sant Andreu per tal de coordinar-nos i poder emprendre accions conjuntes.

A qui ens dirigim:

Ens dirigim principalment a les famílies (pares i fills) però també a l’escola, treballant des d’ un principi per aconseguir que tots ens sentim units en la millora de l’escola.

Activitats que proposem:

Ens dirigim principalment a les famílies (pares i fills) però també a l’escola. Treballem per aconseguir el màxim de recursos posibles que al cap i a la fi beneficiaran a tot el grup.

Ajudar a les famílies que necessitin informació sobre el tema de la inclusió (funcionament, recursos disponibles, beques en cas de que pertoquin.....) així com ajudar a la interacció amb l'escola en aquests casos.

Donar a entendre que les necessitats educatives especials (NEE) afecten a nens amb discapacitat, sobrecapacitat, problemes estructurals i a TOTS en general, ja que si els nens amb NEE no tenen cobertes les seves necessitats tot el grup es ressenteix, perjudicant-se la bona convivència a l'aula i el foment dels valors d'integració, acceptació i solidaritat que la diversitat d'alumnes permet.

Volem servir com a punt d'unió entre les diferents comissions de les escoles del districte i poder assessorar millor als nostres alumnes.

I per suposat, volem tractar d'aconseguir més recursos i tractar de paliar les necesitats propies de l'escola, dirigint-nos als organismes pertinents.

La base de la Comissió per a l'escola inclusiva és la d'una escola per a tots.


El més recent

Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Trastorn Específic del Llenguatge (TEL)

  • Nadia
  • el 30/09/2019

Tot va començar al 2016, quan diferents associacions d’Espanya i Llatinoamèrica van decidir organitzar activitats per estendre el TEL en el mateix dia amb més força i més del que és habitual. En moltes de les ciutats de la geografia espanyola, els edificis emblemàtics es van il·luminar de groc, color que representa un trastorn específic del llenguatge, per estar en solidaritat amb la causa. La iniciativa va estar ben implicada, no només per les associacions, sinó també per centres especiali...Dia Mundial de la conscienciació de l'Autisme

  • Nadia
  • el 01/04/2019

Benvolgudes famílies!! El dia *2 d'abril és el dia Mundial de la conscienciació de l'Autisme* i molts dels monuments tant de Barcelona, com de tot el món s'il.luminaran de color blau per la nit. (Light it up blue). Aquest any, us instem a fer un gest per l’autisme i sumar-nos tots a l’acció viral «I ♾️ autisme». Així pots enviar-nos una foto amb el teu gest o alguna cosa blava al nostre correu electrònic. A més des de la Comissió inclusiva us informem que...


TAULA RODONA: T.E.I., UN MODEL EFICIENT PER A UNA ESCOLA INCLUSIVA?

  • Nadia
  • el 04/02/2019

La Comissió Inclusiva de l'escola informa: TAULA RODONA: T.E.I., UN MODEL EFICIENT PER A UNA ESCOLA INCLUSIVA? Per conèixer i compartir el Programa T.E.I.: Tutoria Entre Iguals, per a la convivència i la prevenció del bullying dins dels centres educatius, que implica a tota la comunitat. Tindrem al seu autor, l’andreuenc Andrés González Bellido, i a representants de l’EAP (Esther Climent), de les Comissions Inclusives (Ana Ortega), del CRP/Dte. St. Andreu (Carme Hoy...


1.er curs anual de la FAPAC: "educació inclusiva"

1.er curs anual de la FAPAC: "Educació Inclusiva"

  • Nadia
  • el 31/01/2019

La Comissió Inclusiva de l'escola informa del 1.er curs anual de la FAPAC: «educació inclusiva» Aquesta primera edició del Curs Anual de la FaPaC pretén aprofundir sobre “L’educació inclusiva”, ja que entenem que no es pot parlar del dret fonamental a l’educació -universal i gratuïta- si el sistema educatiu públic no és inclusiu. La diversitat és un valor fonamental de desenvolupament i progrés humà que ha d’estar integrat dins el nostre sistema educatiu. Dies: dimarts 5...


16 articles en Comissió inclusiva