Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger

Benvolgudes famílies,

Avui, 18 de febrer, és el Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger.

La Síndrome d’Asperger és un trastorn neurobiològic, dins l’espectre autista, que té l’origen en una alteració de les àrees cerebrals implicades en les habilitats comunicatives i socials.

Per aquest motiu, les persones amb Asperger solen mostrar un comportament socialment i emocionalment “inadequat”, amb dificultats per manifestar empatia i establir vincles amb els altres. Les persones amb síndrome d’Asperger entenen el seu entorn i les relacions socials amb una altra òptica. Molts nens i joves recorren a tècniques com el camuflatge per integrar-se amb els seus companys.

També és freqüent, sobretot en els infants, que tinguin conductes {disruptives i no adaptatives com, per exemple, molestar o fer sorolls. Aquestes actituds de vegades van dirigides a comunicar, mentre que altres vegades les fan servir per gestionar-se i regular-se.

Malgrat la seva prevalença (1 de cada 250), l’Asperger ha estat fins fa relativament poc temps un gran desconegut, associat, a més, a un bon nombre de mites i idees errònies.

Per això volem compartir amb vosaltres aquest bonic vídeo “Canvia el conte” per poder-vos sensibilitzar.

Comissió Inclusiva
Escola Ignasi Iglésias
inclusioignasiiglesias@gmail.com

You may also like...